9.1 10 782

Privacy Policy en Gegevensverwerking (AVG)

Laatst gewijzigd op 18-11-2018.

1. Inleiding

Je privacy is belangrijk voor ons. Door het gebruikmaken van onze website worden er zichtbaar en onzichtbaar gegevens aan ons verstrekt. Met deze Privacy Policy willen we je duidelijkheid geven over wat wij verzamelen, wat wij met de door jou verstrekte persoonsgegevens doen, wat je rechten zijn en hoe je sommige onderdelen kunt uitschakelen of laten verwijderen.

2. Wie zijn wij

Al onze webshops, waaronder Multiboxers.nl, vallen onder Bytes Web Development B.V. (KvK: 65938399). Adres: J.F.Kennedylaan 131, 3741 ED Baarn, Nederland. Bytes Web Development B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van je gegevens. Bytes Web Development B.V. stelt vast hoe en welke gegevens van je worden verwerkt, voor welke doeleinden en voor hoe lang. Wij zijn bereikbaar via klantenservice@multiboxers.nl en 030 320 0415. Zie ook onze contactpagina. Bytes Web Development B.V. is een dochteronderneming van BWD Holding BV. Beiden worden vertegenwoordigd door dhr. Remco Smit als bestuurder.

3. Je rechten en voorkeuren

Sinds de komst van de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) heb je als individuele persoon bepaalde rechten met betrekking tot je persoonsgegevens. Hieronder willen we je informeren over deze rechten:

Voor vragen of verzoeken ten behoeve van je rechten kan je met ons contact opnemen (zie onderaan). We zullen je aanvraag binnen een redelijke termijn, na verificatie van je identiteit, beantwoorden. Mocht je niet tevreden zijn met de manier waarop we je persoonsgegevens gebruiken dan kan je ook contact opnemen of een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

4. Hoe verzamelen we je persoonlijke gegevens?

Bij het gebruik maken van onze website verzamelen we persoonsgegevens van je:

5. Welke persoonlijke gegevens verzamelen we?

Welke gegevens? Wat doen we er mee? Hoe lang slaan we dit op?
Verwerking voor de nieuwsbrief
Tijdens het plaatsen van een bestelling of onderaan elke pagina kan je je aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarvoor verwerken we de volgende gegevens.
Emailadres, Voornaam We gebruiken deze gegevens om je onze maandelijkse nieuwsbrief te sturen. Verder houden we bij welke nieuwsbrief naar je is gestuurd. We bewaren de gegevens tot het moment dat je je uitscrijft voor de nieuwsbrief. Daarna verwijderen we binnen twee maanden je gegevens.
Voorheen gekochte merken Indien je bestellingen hebt geplaatst bij ons gebruiken we in sommige gevallen de gekochte merken als basis om je een gepersonaliseerde aanbieding te doen via de nieuwsbrief. Je krijgt dan bijvoorbeeld een aanbieding voor merk X (voorheen gekocht) i.p.v. merk Y (nooit gekocht). Zo lang de gebruiker is aangemeld voor de nieuwsbrief
Verwerking voor gebruik winkelwagen
Op het moment dat je een product toevoegd aan je winkelwagen starten we met het verwerken van bepaalde gegevens. Ook als je uiteindelijk geen bestelling plaatst.
Producten toegevoegd aan winkelwagen, uniek aparaatid (useragent), ip, ingevulde klantgegevens, keuzes (opties vervoerder, betalingsmethode) We slaan de gegevens op zodat je eventueel later verder kunt gaan met je bestelling en we deze alvast kunnen controleren op juistheid of aanvullende gegevens kunnen doorgeven (bijv. straatnaam en woonplaats a.d.h.v. postcode).

Indien je je geslacht en geboortedatum opgeeft (alleen nodig bij gebruik Billink - achteraf betalen) dan gebruiken we de gegevens ook in geanonimiseerde statistieken voor doelgroeponderzoek.

Voor de statistieken slaan we geen geboortedatum op maar zetten dit om naar een leeftijd.
Indien je geen bestelling hebt geplaatst verwijderen we 14 dagen na het laatst actief zijn van je winkelwagen je winkelwagengegevens.

Dit doen we na 28 dagen indien je wel een bestelling hebt geplaatst.
Emailadres Indien je in je winkelwagen je emailadres hebt ingevuld (maar uiteindelijk geen bestelling hebt geplaatst) sturen we je 1 herinneringsemail om je bestelling af te maken. 14 of 28 dagen na laatst actief zijn winkelwagen (zie hierboven)
Postcode Je postcode gebruiken we direct om deze te controlen en het ophalen van je straatnaam en woonplaats bij PostcodeAPI. Daardoor hoef je geen straatnaam en woonplaats in te vullen in je winkelwagen. 14 of 28 dagen na laatst actief zijn winkelwagen (zie hierboven)
Telefoonnummer Je telefoonnummer gebruiken we alleen voor het geval er iets mis is met je bestelling en je niet bereikbaar bent per email. We gegeven je telefoonnummer ook door aan de gebruikte bezorgdienst(en) voor het geval zij vragen hebben m.b.t. de bezorging. Of aan Billink N.V. bij gebruik van achteraf betalen. 14 of 28 dagen na laatst actief zijn winkelwagen (zie hierboven)
Verwerking voor kopen en bezorgen van je bestelling
Voor de verwerking en het betalen van je bestelling werken we samen met verschillende partijen. Hiervoor is het noodzakelijk een deel van je gegevens door te sturen naar deze partijen. Hieronder geven we o.a. aan welke gegevens we delen met welke partij en wanneer dit het geval is.
Klant- en bestelgegevens, uniek aparaatid (useragent), ip Zelf verzamelen we alle gegevens met betrekking tot je bestelling. Dat zijn de keuzes die je hebt gemaakt in je winkelwagen en de gegevens die je daar hebt opgegeven. Ook slaan we de producten op, inclusief prijzen en of ze uitgesloten zijn van retourneren op onze kosten. Ook slaan we de eventuele kortingscode op welke je hebt gebruikt. De gegevens gebruiken we voor het verwerken van je bestelling, voor onze administratie, voor het eventueel aanvragen en verwerken van een retourzending en voor het tonen in je account. In geval van fraude of wettelijke verplichtingen kan het zijn dat we (een deel van) de gegevens verstrekken aan overheids- of opsporingsinstanties. Na 28 dagen verwijderen we je ip en uniek aparaatid (useragent).

We slaan je gegevens op twee locaties op. De eerste locatie is in onze webshop, waar je als klant toegang tot hebt (via bijv. je account of de unieke link in je bestelbevestiging).
Indien je de bestelling geplaatst hebt met een gastaccount dan verwijderen al je persoonsgegevens in de webshop na 6 maanden (na het verlopen van de garantie).
Indien je de bestelling hebt geplaatst met een klantaccount of je bestelling hier later aan is gekoppeld dan verwijderen we je persoonsgegevens (zowel van je bestelling als je account) in de webshop 2 jaar na het laatst actief zijn van je account.

De tweede locatie waar je gegevens bewaard worden is ons CMS (verwerkingsysteem). Hierin bewaren we je gegevens 7 jaar omdat we in verband met wettelijke termijnen (bijv. voor de Belastingdienst) verplicht zijn deze gegevens te bewaren.
Gamp Ebiz: emailadres, telefoonnummer, klantgegevens, bestelde producten

Paazl: emailadres, telefoonnummer, klantgegevens, bestelde producten

PostNL: emailadres, telefoonnummer, klantgegevens

DPD: emailadres, telefoonnummer, klantgegevens
De meeste producten die wij verkopen hebben wij in een logistiek centrum (Gamp Ebiz) ondergebracht.
Voor het verzamelen en opsturen van je bestelling geven wij daarom je emailadres, telefoonnumer, klant- en bestelgegevens door aan Gamp Ebiz.
Dit doen wij ook voor Paazl (voor het aanmaken van een verzendlabel), welke het weer doorgeeft aan de gekozen vervoerder (PostNL of DPD).

Dit is alleen in het geval dat een (deel van) je bestelde producten bij Gamp Ebiz liggen delen wij je gegevens met Gamp Ebiz en Paazl. Indien je bestelling in Nederland bezorgd wordt dan ook met PostNL, ander in het buitenland met DPD.
Engelvaart Bodywear: emailadres, telefoonnummer, klantgegevens, bestelde producten, factuur, pakbon

DHL: emailadres, telefoonnummer, klantgegevens
Een klein gedeelte van ons assortiment hebben wij zelf niet altijd op voorraad. In dit geval vragen wij soms de leverancier je bestelling direct te versturen zodat er geen vertraging ontstaat (doordat het eerst naar ons gestuurd wordt). Wij delen in dat geval je emailadres, telefoonnummer, klantgegevens, bestelde producten, factuur en pakbon zodat zij je bestelling kunnen verzamelen en kunnen opsturen met DHL.
Kiyoh B.V.: naam, emailadres Wij delen je naam en emailadres met Kiyoh B.V. zodat zij je een email kunnen sturen om een review te plaatsen over ons en je bestelling.
MyParcel: emailadres, telefoonnummer, klantgegevens

PostNL: emailadres, telefoonnummer, klantgegevens
In het geval wij zelf (een deel van) de bestelde producten versturen dan delen wij je emailadres, telefoonnummer en klantgegevens met MyParcel (onze vervoerspartner), welke het deelt met PostNL voor de bezorging.
Billink N.V.: klantgegevens, bestelgegevens, emailadres, geboortedatum, geslacht, telefoonnummer, ip. In het geval je voor de optie achteraf betalen via Billink kiest delen wij op het moment dat je op 'Plaats bestelling' klikt in je winkelwagen de volgende gegevens: Klantgegevens, bestelgegevens, emailadres, geboortedatum, geslacht, telefoonnummer, ip. Aan de hand van deze gegevens doet Billink een snelle kredietcheck. Daarna krijgen wij teruggekoppeld of Billink de factuur van ons overkoopt of niet. Bij weigering kan je een andere betaalmethode gebruiken, bij acceptatie voeren we je bestelling uit.
Omdat Billink de factuur overkoopt kan je alleen via hun de factuur voldoen.
Mollie: winkelwagenID Voor de verwerking en betalings van / via alle betaalmethodes (behalve Billink - achteraf betalen) maken wij gebruik van Mollie (een betalingsprovider). Wij sturen je winkelwagenID en het te betalen bedrag door.
IBEO B.V.: Klantnaam, klantgegevens, telefoonnummer, email , facturen, creditnota's
Twinfield: Klantnaam, klantgegevens, telefoonnummer, email , facturen, creditnota's
Voor onze administratie maken wij gebruik van de diensten van IBEO B.V. Zij verwerken voor ons alle facturen en creditnota's in hun systeem en gebruikte softwarepakketten (Twinfield).
Verwerking bij overig gebruik van onze website / webshop
Account (emailadres, wachtwoord (gehasht en met salt), klantgegevens, geplaatste bestellingen) Je inzage geven in je geplaatste bestellingen, retouren en facturen 2 jaar na laatst actief zijn account
Retouraanvraag (ontvangen producten en staat daarvan, acties ondernomen / gemaakte keuzes) Bij het aanvragen van een retourzending slaan we op welke acties je wil dat we ondernemen (bijv. omruilen voor een andere maat of geld retour). Na ontvangst slaan we op wat we hebben ontvangen en in welke staat dit was (ongepast of gepast).
De ontvangen artikelen en ondernomen acties kan je ook terugzien bij je bestelling.
6 maanden of 2 jaar na laatst actief zijn account (wanneer je bestelling in de webshop wordt verwijderd).
JavaScript fouten (problemen die optreden op de website aan de kant van de gebruiker), gebruikte browser (useragent), ip-adres Voor foutopsporing tijdens het gebruik van onze website slaan we op welke JavasSript-fouten er in je browser of winkelwagen verschenen. Dit doen we zodat we dit soort fouten kunnen detecteren en oplossen. 14 dagen (ip-adres), 1 maand (useragent), de rest voor 3 maanden
Google Analytics Wij maken gebruik van Google Analytics voor het bijhouden van het gebruik van onze website. Dit doen we met de geanonimiseerde ip-functie die Google Analytics biedt.
Google Ads Wij maken gebruik van Google Ads en bijbehorende tracking cookies voor het bijhouden van het gebruik van onze website. De volgende acties worden bijgehouden: producten toegevoegd aan en / of verwijderd uit winkelwagen, welke producten je hebt gezien, op welke producten je hebt geklikt, stappen doorlopen in checkout proces (stap 1: winkelwagen overzicht en / of stap 2: afreken pagina) en welke producten je hebt gekocht. Dit wordt alleen bijgehouden en doorgegeven aan Google Ads indien je de cookies accepteerd of eerder geaccepteerd hebt.
SMTP2GO: naam, emailadres, inhoud emails Voor het afleveren van door ons verzonden emails maken wij o.a. gebruik van SMTP2GO. Daardoor verloopt de verwerking van emails o.a. via hun servers.
TransIP: naam, emailadres, inhoud emails Voor het afleveren van door ons verzonden emails maken wij o.a. gebruik van de TransIP mailserver. Daardoor verloopt de verwerking van emails o.a. via hun servers.

6. Beveiliging van je gegevens

Wij nemen de beveiliging van je gegevens zeer serieus. Daarom hebben we verschillende maatregelen genomen om je gegevens te beveiligen.

1. we maken gebruik van een beveiligingscertificaat zodat je gegevens versleuteld naar ons verstuurd worden over het HTTPS protocol.
2. je wachtwoord wordt gehast (met salt) opgeslagen. Wij weten je wachtwoord daarom niet.
3. we zorgen ervoor dat we up-to-date zijn met onze software en andere technologiën.
4. we beschermen ons tegen malware, virussen etc.
5. alleen de medewerkers die toegang nodig hebben voor hun functie kunnen je gegvens inzien voor specifieke doeleinden

7. Datalekken

Mocht er onverhoop een inbreuk in verband met gegevens hebben plaatsgevonden (een datalek), dan moeten wij dit binnen 72 uur na ontdekking melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens, tenzij het onwaarschijnlijk is dat het datalek een risico oplevert voor je rechten en / of vrijheden. Anders zijn we verplicht dit ook aan jou te melden.

Mocht je bij ons een (mogelijk) beveiligs- of datalek aantreffen dan vragen we je dit gelijk te melden door contact met ons op te nemen.

8. Cookies

Voor het goed functioneren van de website maakt Multiboxers.nl gebruik van cookies. Deze cookies zorgen er onder andere door dat je ingelogd blijft of dat je producten in je winkelwagen plaatsen kan.

Daarnaast maken wij maken gebruik van Google Ads en bijbehorende tracking cookies voor het bijhouden van het gebruik van onze website. De volgende acties worden bijgehouden: producten toegevoegd aan en / of verwijderd uit winkelwagen, welke producten je hebt gezien, op welke producten je hebt geklikt, stappen doorlopen in checkout proces (stap 1: winkelwagen overzicht en / of stap 2: afreken pagina) en welke producten je hebt gekocht. Dit wordt alleen bijgehouden en doorgegeven aan Google Ads indien je de cookies accepteerd of eerder geaccepteerd hebt.

9. Gegevens

In geval van (vermoeden van) fraude of misbruik kunnen we persoonsgegevens overhandigen aan de daarvoor relevante overheidsinstanties.

10. Wijzigingen

We behouden ons het recht voor deze privacy policy te wijzigingen. Je kan altijd deze pagina controleren voor de laatste wijzigingen.

Heb je vragen omtrent ons beleid? Of wil je dat we je persoonsgegevens wijzigen of verwijderen? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn bereikbaar via klantenservice@multiboxers.nl en 030 320 0415. Zie ook onze contactpagina.